Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Groep A: Atlético laat zich ringeloren in Griekenland, Juve niet zonder moeite
Manuel Gonzalez

In groep A zijn Atlético Madrid en Juventus veruit de favorieten om door te gaan naar de volgende ronde. Voor de Madrilenen werd het een ontnuchterende start, terwijl ook de Oude Dame weinig overschot had tegen het Zweedse Malmö.

Olympiakos - Atlético Madrid 3-2

Atlético Madrid begon naar Madrileense normen vrij defensief aan de partij in Griekenland, bij een Olympiakos waar Mitroglou terug in de spits plaats nam. Hij was vorig jaar de killer van Anderlecht met drie goals in het Astridpark.

Na een dikke tien minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een corner werd snel en kort genomen en de bal kwam bij Masuaka die van buiten de rechthoek de bal tegen de netten stuurde: 1-0.

De bezoekers kwamen opzetten en wilden snel een gelijkmaker op het bord prikken, maar het pakte anders uit: Afellay profiteerde van slechte communicatie achterin bij de Madrilenen om de 2-0 tegen de touwen te prikken. Mandzukic milderde even later voor de bezoekers, waarna Atlético op zoek ging naar de gelijkmaker.

Dat lukte echter zowel voor als na de rust niet meer. Sterker nog: een dik kwartier voor tijd deed Mitroglou - alweer hij - de deur helemaal dicht voor de Spanjaarden. Kasami zette Godin in de wind en wist de spits goed te bereiken. Atlético probeerde nog, maar kwam niet verder dan een aansluitingstreffer via Griezmann. Het zijn zo de Grieken die zo de eerste punten pakken in groep A.

Juventus - Malmö 2-0

Ook Juventus wist de punten thuis te houden tegen een verrassend sterk en stevig spelend Malmö. Op het uur waren de bezoekers er echter toch aan voor de moeite, toen Asamoah Tevez wist te vinden en die meteen de bal in het hoekje stuurde.

Echt van harte ging het niet voor de Oude Dame, die wel veel beter was dan de Zweden - die zich vooral focusten op verdedigen. Zelfs in de slotfase kwamen ze er - ondanks de achterstand - nauwelijks uit. In de slotfase maakte Tevez - alweer hij - de wedstrijd helemaal af met zijn tweede van de avond.