Datum: 18/10/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge vergeet klus te klaren en krijgt héél koude douche te verwerken tegen Porto
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge 1 - 2 FC Porto

Club Brugge vergeet klus te klaren en krijgt héél koude douche te verwerken tegen Porto
Foto: © photonews

Club Brugge heeft vanavond opnieuw geen punten gepakt in deze campagne van de Champions League. De Belgische landskampioen kreeg nochtans kansen genoeg om FC Porto te verslaan. Jammer, maar helaas... In de absolute slotfase volgde de opdoffer vanop de strafschopstip.

De opdracht was vooraf heel duidelijk voor Club Brugge. Enkel punten - lees: drie - hielden de Europese waakvlam levendig. Michel Preud’homme koos voor een onuitgegeven elftal. Timmy Simons depanneerde centraal achterin, Jelle Vossen en Anthony Limbombe wisselden elkaar af in de spits.

Vossen dwingt San Iker op de knieën

Eindelijk ging blauw-zwart vanaf minuut één eens plankgas. Iker Casillas moest alles uit de kast halen om pogingen van Ricardo Van Rhijn en Vossen uit zijn doelvlak te ronselen. Na elf minuten was San Iker er echter aan voor de moeite. Laatstgenoemde deed het na geharrewar, 1-0.

FC Porto nam het initiatief vervolgens over, maar Club Brugge bleef de gevaarlijkste ploeg. Meer zelfs: Tomas Pina kreeg dé kans op een dubbele voorsprong. De Spanjaard koos echter voor een veredelde terugspeelbal op Casillas in plaats van een kanonskogel.

Eén kans, één doelpunt

Ook na de pauze lieten os Dragoes - zoals de bijnaam van Porto in de volksmond klinkt - bitter weinig zien. Maar één keertje is natuurlijk genoeg… De Brugse defensie stond even niet op te letten. Miguel Layun kon alleen op Ludovic Butelle af en werkte heerlijk af, 1-1.

Tussendoor had blauw-zwart overigens nog zo’n kans gekregen om voor de beslissing te zorgen. Claudemir deed uitstekend voorbereidend werk, Vormer schoof de bal echter aan de verkeerde kant van de paal. Het bleek achteraf een dure misser van de Nederlander.

En dan...

In de absolute slotfase volgde een domper van formaat. Jesus Corona ging gewillig over het been van Claudemir. André Silva miste niet vanop de stip, 1-2. Wat er dan nog te zeggen valt? Nul punten uit drie matchen... We willen niet té negatief zijn, maar we vrezen dat het Europese verhaal over en uit is.

Herbeleef Club Brugge - FC Porto

Vooraf