Datum: 05/08/2014 20:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Mbombo-Mpoku zetten bibberend Standard voorbij Panathinaikos
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mbombo-Mpoku zetten bibberend Standard voorbij Panathinaikos
Foto: © Photonews

Standard gaat naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League. De Rouches speelden allesbehalve een goede wedstrijd maar konden rekenen op een mooie goal van Mbombo en een schitterende van Mpoku. Het laatste halfuur was echter een lijdensweg van jewelste.

Door Johan Walckiers

Zeggen dat Standard zwak aan de wedstrijd begon, is een understatement. Luzon zette Mbombo naast De Camargo en Lumanzo in plaats van de zieke Marquet. Het kwam het spel niet ten goede, maar dat was amper de twee 20-jarigen aan te rekenen. De bal werd vanuit de verdediging telkens ingeleverd bij Panathinaikos.

De Rouches leken defensief wel goed te staan tegen de eveneens niet grootse Grieken, maar ze staken zelf nog een handje toe. Carcela liet de bal glippen op de rechterkant en Marcus Berg mocht er mee aan de haal. Zijn voorzet belandde tegen het scheenbeen van Arslanagic en zo mocht Kawashima zich al na 17 minuten omdraaien. 

Er moest dus gescoord worden, maar het Standard van die eerste helft leek nergens naar. Geen combinaties, geen individuele acties en zeker geen goed voetbal. Luzon mocht schreeuwen wat hij wou, maar zijn uitgeruste jongens (de meesten kregen afgelopen weekend vrijaf) bakten er niks van.

Slakkentempo

'Slakkentempo', zo kon je de match nog het best beschrijven. Een Belgisch-Griekse tragedie voor de voetbalsupporter dat eerste halfuur. Standard rechtte echter de rug nadat Mujangi-Bia geblesseerd naar de kant moest en Mpoku het veld opkwam. Carcela maakte zijn eerste goeie actie en zette Mbombo alleen voor doel en die werkte af zoals een rasechte spits betaamt. Een nieuw goudhaantje in de spits?

Over goud gesproken. Mpoku speelt nu toch al een tijdje met die gouden rand op zijn hoofd? Tijd om het imago aan de realiteit te verbinden: de winger trapte vijf minuten voor rust los de winkelhaak in. Een gouden goal! Standard, dat echt niet goed speelde, wel op rozen, want Panathinaikos moest al twee keer gaan scoren.

Standard hield in de tweede helft eerst alles nog onder controle. De Luikenaars lieten de bal aan Panathinaikos en daardoor kwam er ruimte voor de counter. Carcela moest ondertussen ook naar de kant met een blessure (vrij problematisch voor de match tegen Gent) en de snelle Watt mocht invallen.

Lijdensweg Standard

Standard kwam echter toch in de problemen. Dinas en Pranjic waren dichtbij een doelpunt, maar Kawashima bleef pal staan. Standard week en bracht zichzelf zo in de problemen. Het was pompen of verzuipen. En de fysiek liet het afweten. Panathinaikos drukte hen helemaal weg en de lat moest twee keer redding brengen. En ook Kawashima schudde een schitterende redding uit zijn mouw.

Maar Standard hield stand en mag dus naar de vierde en laatste voorronde. Het was bibberen en beven voor de Rouches en het zal dus zeker beter moeten. Want ze krijgen nu een tegenstander van het formaat Zenit, Leverkusen, Arsenal voorgeschoteld!

Opstellingen

Panathinaikos Panathinaikos

  Speler G Beoordeel
González Maroto Mariano 90' -
Zeca   90' -
Schildenfeld Gordon 90' -
Kotsolis Stefanos 90' -
Koutroumbis Giorgos 90' -
Triandafillopulos Konstantinos   90' -
Schildenfeld Gordon 90' -
Mendes da Silva David 56' -
Casas Chamorro Juan Marcelo 90' -
Ajagun Abdul 90' -
Gonzalez Maroto Mariano 'Nano' 90' -
Pranjic Danijel 90' -
Berg Marcus 90' -
Petric Mladen 56' -
  Bank G Beoordeel
Klonaridis Viktor 66' -
Karelis Nikolaos 34' -
Dinas Athanassios 24' -
Steele Luke -  
Spiropoulos Panagiotis -  
Houhoumis Diamantis -  
Lagos Anastasios -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 9.5
Stam Ronnie 90' 6.5
Arslanagic Dino 90' 6
Teixeira Jorge 90' 6
Van Damme Jelle 90' 6
Carcela Mehdi 54' 7
Lumanza-Lembi Tortol 90' 6.5
Ciman Laurent   90' 6.5
Mujangi Bia Geoffrey 19' 6
Mbombo Lokwa YanisA 71' 7
De Camargo Igor A 90' 6.5
  Bank G Beoordeel
Mpoku Paul José 71' 8
Watt Anthony   36' 5
Ajdarevic Astrit 19' 5.5
Milosevic Deni -  
Mmaee Samy -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Yasar Ali -  
Herbeleef Panathinaikos - Standard

Vooraf