Word fan! 76

Stadions EK 2020/2021

Op deze pagina vindt u een overzicht van de EK 2020 / 2021 Stadions terug. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom het EK in verschillende landen gespeeld wordt, maar daar is een duidelijke reden voor. Zo is het de zestigste verjaardag van het prestigieuze toernooi. Via deze manier wil de UEFA de verjaardag van het EK dan ook op een grootse manier vieren.

De UEFA heeft namelijk beslist dat er in 12 stadions gespeeld zal worden op het Europees Kampioenschap. Zo is onder meer Wembley er bij, maar ook het Stadio Olimpico in Rome behoort tot de gelukkigen. In België is er geen stadion waar EK-wedstrijden gespeeld zullen worden, maar bij onze Noorderburen worden er wel wedstrijden afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Door het coronavirus zullen niet alle EK 2020 / 2021 Stadions de maximumcapaciteit kunnen gebruiken, maar in Wembley zou dat voor de finale wel het geval zijn. Dan zouden er maar liefst 90.000 supporters welkom zijn. Op Voetbalkrant.com vindt u een overzicht terug van alle stadions met hun beschikbare capaciteit op het Europees Kampioenschap. 

In welke EK 2020 / 2021 Stadions er gespeeld wordt? Hieronder vindt u een overzicht. U kan ook nog veel meer te weten komen over de opzetde deelnemersde statistiekende pouleshet speelschema en de selecties