Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: DSB Stadion
Melli held van de avond

Het kan verkeren in een voetballerscarrière.  Zaterdag nog het kneusje van de avond met twee own-goals tegen Barcelona, vanavond de held van de avond met het beslissende doelpunt tegen AZ.  Melli zorgde in de verlengingen voor de beslissende treffer en bezorgde zo zijn team de kwalificatie voor de 1/8e finales.  Eerder was AZ er verrassend in geslaagd een 2-0 nederlaag op te halen via treffers van Arveladze en Jaliens in de eerste helft.
De bezoekende coach Serra Ferrer koos voor extra zekerheid door Rivas in de ploeg te brengen en Robert alleen in de spits te posteren.  In de openingsminuten leek het echter al fout te gaan voor de verdiblancos.  Doelman Contreras moest meteen in actie komen op een schot van Perez en even later wees scheidsrechter Meyer op aangeven van de grensrechter naar de stip na handspel van Juanito.  Strafschoppenspecialist Landzaat nam plaats achter de bal, maar knalde tot ieders verbazing de bal op de paal.  Aan de overkant moest Timmer twee keer tussenkomen op pogingen van Varela en Oscar López.  Een gedreven AZ kwam steeds feller opzetten en het openingsdoelpunt liet niet lang op zich wachten.  Perez stuurde Arveladze alleen op Contreras af en de kleine spits miste niet.  Tien minuten later leek AZ helemaal op weg naar een stunt.  Verdediger Jaliens werkte op een vrije trap van opnieuw Perez de 2-0 voorbij Contreras.  Alles was opnieuw te herdoen en nu leek AZ over de beste papieren te beschikken.

Toch was het Betis dat het best uit de kleedkamers kwam en zelfs de eerste kans kreeg.  De wedstrijd ging nu goed op en af, met kansjes over en weer.  Capi kreeg nog een enorme mogelijkheid op de 2-1 na een misser van Timmer.  De Spanjaard zag zijn poging echter op de paal stranden.  Aan de overkant waren er nog verschillende kansen voor de thuisploeg.  Vooral Sektioui was een paar keer gevaarlijk, maar doelman Contreras liet zich niet verschalken en ook Perez kon de Spaanse goalie niet verslaan.  In de slotminuten was het toch nog Betis dat een offensief opzette. Joaquin bediende Capi, maar de middenvelder trapte naast en even later had Timmer weinig moeite met een poging van Rivera.  Er vielen geen doelpunten meer in de reguliere speeltijd en verlengingen moesten dan ook beslissing brengen over de kwalificatie.

In die extra tijd zorgde Melli al snel voor een beslissende wending door een vrije trap van Joaquin aan de tweede paal binnen te tikken.  AZ reageerde via Perez en de ingevallen Koevermans, maar Contreras keepte een prima wedstrijd.  Ook Betis kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, zodat het wel heel moeilijk werd voor AZ.  De laatste goede kans voor de Alkmaarders was nog voor Perez, die echter alweer op Contreras stuitte.  In de slotfase keek een gefrustreerde De Cler nog tegen een tweede gele kaart aan, en Betis voetbalde sluw de wedstrijd uit.  Over de twee wedstrijden heen al bij al een verdiende kwalificatie voor de Spanjaarden, die in de volgende ronde Steaua Boekarest ontmoeten.