Stadion: Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu
Levski Sofia en Rapid Boekarest gaan door
Dirk Pieters

Rapid Boekarest – Hertha Berlijn 2-0

Hertha Berlijn heeft geen enkele wedstrijd kunnen winnen tegen Rapid Boekarest en ligt dus logischerwijs uit de Uefa-beker. De Roemenen wonnen de heenwedstrijd al met 0-1, en ook donderdagavond won men in eigen huis met 2-0 van het Duitse Hertha. Tijdens de loting zag iedereen Hertha verder bekeren, maar de Roemenen hebben het verrassend en oververdiend gehaald. In de eerste helft bleef de wedstrijd in evenwicht, maar na rust zorgden Niculae en Buga voor de thuisdoelpunten.

Levski Sofia – FC Artmedia Bratislava 2-0

De Europese droom zit er helemaal op voor Artmedia Bratislava. Het was al een verrassing dat Artmedia de Champions League behaalde en zich daar kwalificeerde voor de Uefa-beker, maar het hele sprookje is nu uit. Het Bulgaarse Levski Sofia was in beide wedstrijden te sterk voor Artmedia. Sofia kwam al na een kwartier op voorsprong, Angelov liet de kans niet liggen. Tien minuten later gaf opnieuw Angelov de doodsteek aan Artmedia. In de tweede helft controleerde Sofia de wedstrijd en hield het goed stand. Het gaat zo verdiend door naar de volgende ronde. [AN]