Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo naar 1/8e finale
Maarten Vandenabeele

Palermo is erin geslaagd zijn Europese avontuur in de Uefa Cup met minstens nog een ronde te verlengen. Na de nipte 2-1 nederlaag in Praag tegen Slavia zetten de Rosaneri de scheve situatie recht in Sicilië. Met het kleinste verschil werd Slavia uitgeschakeld.

Onze landgenoot Allaerts floot, op een erbarmelijk veld, de wedstrijd op gang. De taak van de thuisploeg, scoren, was duidelijk en Palermo nam dan ook dadelijk het initiatief. In de 21e minuut leverde dat een eerste grote kans op: Santana kwam alleen voor Vorel te staan maar het Tsjechische sluitstuk kon de bal nog afweren. Ook Tedesco zag zijn inzet gepareerd door Vorel.

Papadopulo bracht na de rust Godeas in het veld voor Makinwa. Het bleek een gouden zet: na nauwelijks 6 minuten vloerde de nieuwe spits de Tsjechische doelman met een vluchtschot in de verste hoek: 1-0. Bij deze stand lagen de bezoekers eruit en ze probeerden om te schakelen. Bij een mislukte tussenkomst van doelman Andujar scheerde een kopbal van Fort de paal. De Sicilianen raakten vermoeid en kwamen er nog slechts sporadisch uit. Op 3 minuten van het einde werd Andujar bijna de zondebok van de avond. Hij liet een bal tussen zijn armen glippen maar redde nog net op de lijn.

Zo halen de Rosaneri niet zonder enige moeite de volgende ronde.