Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadion Evzena Rosickeho
Slavia Praag net beter dan Palermo

Palermo verloor de heenwedstrijd in de Uefa Cup van het Tsjechische Slavia Praag maar dankzij een kostbaar uitdoelpunt behouden de Rosaneri een goede kans om hun eerste Europese avontuur nog een ronde verder te zetten.

In het begin van de 1e helft was het al Palermo wat de klok sloeg. Tedesco kwam dichtbij een doelpunt maar zijn schot werd nog in hoekschop gedevieerd. Langzaam herstelde de thuisploeg het evenwicht. Bij de 1e echte kans was het raak: Jarolim plaatste met rechts zijn schot vooorbij doelman Andujar, 1-0. Via Makinwa (foto) kwamen de Sicilianen bijna onmiddellijk langszij maar alleen voor Vorel kon de Nigeriaan niet besluiten. In de 41e minuut was het dan toch raak: in de kluts werd een schot van Conteh nog van richting veranderd door Tedesco en de Rosaneri konden vieren, 1-1.

In de 2e helft scoorde de thuisploeg een 2e maal: op een vrije trap van de Tsjechen werkte Barzagli de bal onhandig in eigen doel, 2-1. De stand was niet slecht voor de bezoekers maar gezien het spelbeeld konden ze zelfs met een nipte nederlaag helemaal niet tevreden zijn. Toch kwamen er geen kansen meer voor de Rosaneri. Een doelpunt van Slavia werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel.

Volgende week heeft Palermo aan een 1-0 overwinning genoeg om Slavia Praag uit te schakelen.