Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Estadio Benito Villamarín
AZ geen partij voor Betis
Tonnelier Caroline

Een tactisch en technisch superieur Real Betis behaalde een verdiende en verassend eenvoudige 2-0 overwinning tegen AZ Alkmaar.  Met aantrekkelijk combinatievoetbal  had de thuisploeg aan de rust eigenlijk al op een veilige voorsprong kunnen staan.  Het gebrek aan scorend vermogen en aan geluk dat Betis al het ganse seizoen parten spelen, behoedden AZ echter voor een achterstand aan de pauze.  In de tweede helft zakte het tempo en leken de bezoekers beter in de wedstrijd te komen.  Onder impuls van een herboren Joaquin en dankzij twee missers van AZ scoorde Betis toch nog twee keer en voetbalde zo een uitstekende uitgangspositie bijeen.

Bij AZ debuteerde Molhoek op Europees niveau. De Zeeuw startte op de bank, net als Huysegems.  Betis-coach Serra Ferrer kon geen beroep doen op Capi en Assunçao en koos voor Contreras onder de lat.  De Spanjaarden begonnen het best aan de partij en zetten AZ, en dan vooral debutant Molhoek, meteen onder de druk.  Aanvankelijk leverde dit niet veel meer op dan een aantal afstandsschoten en een kopbal van Arzu.  Toch kwam AZ op vrije trappen en corners een aantal keer goed weg.  Bovendien was er een aantal keer appel voor een strafschop, maar daar ging scheidsrechter Ivanov niet op in.  Op een tegenprik van de bezoekers moest doelman Contreras ver uit zijn doel om redding te brengen voor Meerdink.  De scheidsrechter floot ten onrechte voor handspel, maar bespaarde de goalie de rode kaart.  De vrije trap van AZ leverde niets op.  Betis bleef de beste kansen bijeenvoetballen, maar doelman Timmer hield Melli en Juanito van een doelpunt.  Na de wissel van De Zeeuw voor de ongelukkige Molhoek kwam AZ beter in de wedstrijd.  Contreras moest nog met een goede save uitpakken op een schot van De Zeeuw en Juanito moest zelfs net voor de doellijn redding brengen op een corner.  De laatste kans was nog voor de thuisploeg, maar de het wilde maar niet lukken voor de verdiblancos.  Melli vond opnieuw Timmer op zijn weg.

Betis kon in het begin van de tweede helft het tempo van voor de rust niet vasthouden.  De wedstrijd werd heel wat evenwichtiger, met kansjes over en weer.  De centrale spitsen van beide teams, Arveladze en Dani, toonden zich echter niet trefzeker genoeg.  Juanito kwam net voor het uur opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn kopbal strandde op de paal.  De wedstrijd leek stilaan dood te bloeden, tot Joaquin profiteerde van balverlies van Perez en invaller Tardelli de 1-0 aanreikte.  De Braziliaan twijfelde niet en zette met een knappe lobbal zijn team op een verdiende voorsprong.  AZ kon daar eigenlijk nauwelijks iets tegenover zetten en gaf via Mathijsen Betis zelfs de 2-0 cadeau.  Robert snoepte de bal af van de blunderende verdediger en schoof de bal simpel voorbij Timmer.  De bezoekers uit Alkmaar hadden zelfs nog geluk dat Betis in de slotfase geen derde en wellicht dodelijke doelpunt tegen de netten prikte.  Zo kan AZ nog stilletjes hopen op een ommekeer in eigen stadion, al zullen de Alkmaarders dan toch uit een heel ander vaatje moeten tappen.