Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lerkendal Stadion
Zenit met half been in achtste finale
Luc Goderis

Na een 0-2 overwinning in Noorwegen staat Zenit St. Petersburg al met een half been in de volgende ronde van de Uefabeker.  Arshavin opende de score voor de Russen en nadat Rosenborg vanop de stip miste, verdubbelde Kerzhakov de stand.

Zowel de Noorse als de Russische competitie zitten nog volop in hun winterslaap maar Rosenborg bleek toch klaarwakker te zijn.  Daniel Braaten had al zeer vroeg moeten scoren maar Kamil Chontofalsky kon er nog net met een voetje bij.  De betere kansen waren voor de thuisploeg maar halfweg de eerste helft glipte Andrei Arshavin door de buitenspelval en schoot de bal laag voorbij Espen Johnsen in de korte hoek.  0-1.

Precies op het halfuur werd de wedstrijd al beslist.  Chontofalsky duwde een schot van Mikael Dorsin via het kader naast.  Op de hoekschop die volgde gaf Aleksander Anyukov een strafschop weg maar Frode Johnsen verzilverde de elfmeter niet.  De Russische goalie bewees zijn waarde en devieerde de bal tegen de dwarsligger.
Minder dan zestig seconden later was het wel prijs, maar dan aan de overkant.  Espen Johnsen werkte een terugspeelbal ongelukkig weg en Alexander Kerzhakov was er als de kippen bij om de 0-2 binnen te tikken.

In de tweede helft ging Rosenborg nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer.  Frode Johnsen en Stale Stensaas hadden de beste kansen maar stuitten keer op keer op een briljant keepende Chontofalsky.  Dankzij de nieuwe nummer één van Zenit bleef het 0-2.

Als Rosenborg zich nog wil plaatsen voor de achtste finale van de Uefabeker staat het volgende week, in St. Petersburg, wel voor een aartsmoeilijke opdracht.