Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Olympiastadion
Hertha onderuit in eigen stadion

In een uiterst saaie wedstrijd is Rapid Boekarest verrassend met 1-0 gaan winnen op het veld van Hertha Berlijn. De pogingen die binnen het doelkader waren, waren op één hand te tellen. Boekarest won dankzij een strafschop halverwege de tweede helft.

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Op een vrije trap van Hertha in de beginfase na, was er de eerste 45 minuten niets anders te zien dan middenveldspel en veel fouten. Dat resulteerde in drie gele kaarten. Twee voor Boekarest (Constantin en Burdujan) en één voor Berlijn (Madlung).

Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar van Hertha. Coman hield zijn netten schoon na een poging van Friedrich. Na 67 minuten floot scheidsrechter Gonzalez een strafschop na een fout van Madlung op Niculae. Valentin Marian Negru zette de penalty om. Het werd er niet beter op voor Hertha toen Boateng een kwartier voor tijd vervroegd de douches mocht gaan opzoeken. Vijf minuten voor tijd moest de ploeg uit de Duitse hoofdstad zelfs met negen verder toen Madlung zijn tweede gele kaart voor handspel ontving. In totaal deelde scheidsrechter Gonzalez acht gele en twee rode kaarten uit.