Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadium Lille Métropole
Veel doelpunten in Lille
Tonnelier Caroline

Na een dramatische slotfase eindigde de partij tussen Lille en Shakhtar Donetsk op 3-2.  De Noord-Fransen leken met een 3-0 voorsprong op een uitstekende uitgangspositie af te stevenen, maar de laatste vijf minuten waren er te veel aan.  Dankzij twee late treffers van de bezoekers belooft de terugwedstrijd bijzonder interessant te worden.

De bezoekers begonnen het best aan deze wedstrijd in de 1/16e finales van de Uefa-beker.  Lille-doelman Malicki moest meteen zijn klasse tonen op een afstandsschot van Elano.  De thuisploeg nam het heft in handen en dat resulteerde al snel in een aantal kansen.  Na 19 minuten spelen kwam LOSC dan ook verdiend op voorsprong.  Het was Bodmer die na een corner en een dubbele poging van Fauvergue de bal uiteindelijk over de lijn tikte.  Via Debuchy kreeg het team van Claude Puel nog een aantal kansen om de voorsprong nog voor de rust te verdubbelen.  Shakhtar slaagde er echter in de schade beperkt te houden.

De tweede helft begon met een valse noot voor de thuisploeg, die doelman Malicki al vroeg zag uitvallen.  Enkele minuten later was er beter nieuws voor Lille.  Op aangeven van Bodmer werkte Dernis een counter af met een knappe lobbal.  Shakhtar ging na de 2-0 nadrukkelijk op zoek naar een tegentreffer, maar reservedoelman Pichon pakte uit met een aantal knappe reddingen.  Een kwartier voor het einde leek de wedstrijd gespeeld.  Odemwingie zette op voorzet van Keita de 3-0 op het bord.  In de laatste minuten gaven de Noord-Fransen hun fantastische uitgangspositie echter volledig uit handen.  Brandao tikte na een afgeweken schot van Schmitz op de paal de 3-1 binnen en amper een minuut later maakte Marica de nachtmerrie voor Lille compleet.  Shakhtar mag met een uitstekend resultaat naar Oekraïne terugreizen, maar de terugwedstrijd belooft sowieso nog spannend te worden.