Lokomotiv Moskou
sevSevilla
0-1
Datum: 15/02/2006 17:30
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lokomotiv Stadion
Sevilla bezorgt Lokomotiv koude douche
Luc Goderis
| 0 reacties
Sevilla bezorgt Lokomotiv koude douche
Foto: © SC

De eerste officiële wedstrijd van Slavoljub Muslin aan het sportieve roer van Lokomotiv Moskou is in het barkoude Moskou op een ijskoude douche geëindigd.  Lokomotiv had de beste kansen, en verdiende wel de zege, maar een kwartier voor affluiten dacht Jordi Lopez daar echter anders over.
 
Lokomotiv Moskou startte sterk en ging al van bij het eerste fluitsignaal op zoek naar de openingstreffer.  André Bikey en Diniyar Bilyaletdinov lieten zich daarbij het meeste opmerken.  De Kameroener dweilde naar hartelust de rechterflank af terwijl de Sevilla verdediging de handen vol had aan de jonge Rus.
De beste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg.  Marti José Luis haalde net voor het strafschopgebied Alexander Samedov onderuit maar Dmitry Loskov schoot de vrije trap in de muur.  Tijdens de fase die erop volgde claimden de Moskovieten een strafschop maar ref Steve Bennett ging hier niet op in.
De Spaanse bezoekers stelden er slechts weinig tegenover.  Een zwak schot van Frederic Kanouté in het zijnet was zowat het gevaarlijkste wat doelman Alexey Polyakov te verwerken kreeg.
 
Na de herneming ging de wedstrijd meteen aangenaam op en neer.  De eerste kansjes waren dit keer wel voor de bezoekers.  Eerst kreeg Luis Fabiano zijn hoofd net niet goed genoeg tegen de bal en wat later torpedeerde Adriano Correia Claro bij een kans de Russische doelman.
De ingevallen Igor Lebedenko zorgde meteen daarna voor Russisch gevaar maar Ivica Dragutinovic was goed bij de les.
Op het uur kregen de bezoekers plots twee kansen na elkaar maar Luis Fabiano's schot, vanop de rand van de zestien-meter, ging over en Adriano vond de Russische doelman in de korte hoek.
Voor de thuisploeg regen Lebedenko en Loskov de kansen aan elkaar maar waren ongelukkig in de afwerking.  Sevilla prikte van tijd tot tijd gevaarlijk tegen en een kwartier voor tijd viel het doelpunt dan toch.  Op een hoekschop klom Jordi Lopez het hoogst en kopte de 0-1 binnen.
Het slotoffensief van Lokomotiv stuitte keer op keer op de Spaanse verdedigingsmuur en het bleef 0-1.

Volgende week, tijdens de terugwedstrijd in Sevilla, wacht er voor de ex-trainer van Lokeren wel een moeilijke opdracht, maar op basis van wat zijn ploeg vandaag bracht lijkt de buit voor de Spanjaarden echter nog lang niet binnen.