Datum: 15/02/2006 18:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Monaco met (lege) handen in het haar

FC Basel heeft vanavond met het kleinste verschil gewonnen van AS Monaco. De Zwitsers speelden de bezoekers uit Monaco niet weg, maar verdienden de 1-0-uitslag wel. Het doelpunt viel pas tien minuten voor tijd.

De eerste – weliswaar schuchtere – kansen waren voor de Zwitsers, maar gelukkig voor de Monegasken konden ze niet scoren. Monaco, dat in de Franse Ligue 1 een zwart seizoen doormaakt, kon vrij snel het spel domineren, maar gescoord werd er niet.

Na de pauze was het Basel dat het spel in handen nam. De thuisclub kreeg enkele kansen, maar het was wachten tot tien minuten voor tijd op het verlossende doelpunt. Degen kreeg de bal toegespeeld van Eduardo en trapte op doel. Warmuz kon de bal nog wel raken, maar niet hard genoeg. 1-0 was het logische gevolg. Maicon stuurde zijn ploegmaats naar voren, maar Monaco was niet meer bij machte de gelijkmaker te scoren. Coach Guidolin bracht Gigliotti nog een extra aanvaller in het veld, maar ook hij kon het tij niet keren.

De Monegasken zullen in de terugmatch uit een ander vaatje moeten tappen willen ze een ronde verdergaan. In het eigen Stade Louis II zullen ze tegen een Zwitserse muur moeten opboksen, maar een doelpunt is snel gemaakt, en dan ligt alles terug open…