Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadio Friuli
Udinese neemt optie op volgende ronde
Maarten Vandenabeele

Onder leiding van het nieuwe trainersduo Dominissini - Sensini speelde Udinese een heel sterke partij tegen het Franse Lens. Na een klinkende overwinning mag de plaatsing voor de volgende ronde geen probleem meer zijn.

Bij de thuisploeg begon Iaquinta verrassend op de bank. Rossini speelde in zijn plaats. Lens kwam met een 4-2-3-1 naar Udine afgezakt.

De eerste grote kans was voor de bezoekers: Candela blunderde maar Frau kon alleen voor De Sanctis niet in doel besluiten. Het antwoord van de Bianconeri liet niet lang op zich wachten: op een vrije trap van Baronio kopte Felipe op de paal. De fase werd wel afgefloten voor buitenspel van Di Natale

Thomert loste net voorbij het halfuur een vernietigend schot maar De Sanctis kon in hoekschop deviëren. In de 35e minuut klom de thuisploeg op voorsprong. Rossini ontsnapte op rechts en zette laag voor naar het centrum waar Di Natale kon binnentrappen: 1-0. Even voor de pauze kwam ook Obodo dichtbij een doelpunt maar zijn schot scheerde de paal. Udinese ging verdiend met een voorsprong rusten.

De Fransen startten het snedigst na de rust, zonder grote kansen te produceren. In de 56e minuut kwam Baretto Di Natale aflossen. De invaller was 5 minuten daarna al succesvol: Muntari zonderde hem af voor Itandje en de Braziliaan werkte beheerst af: 2-0.

Een tegentreffer van Thomert werd in de 75e minuut terecht afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop sloeg Baretto weer toe: op een lange bal won hij het duel met de doelman en het stond 3-0. Daar bleef het bij zodat Udiense met één been in de volgende ronde staat.