Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Gottlieb-Daimler-stadion
'Boro neemt optie op volgende ronde
Thomas Dubois

Donderdagavond stond in de zestiende finales van de Uefa-beker nog een wedstrijd op het programma tussen het Duitse Stuttgart en het Engelse Middlesbrough. Dat duel is belangrijk voor Club Brugge of meer waarschijnlijk AS Roma want de winnaar komt uit tegen Club of Roma. Net als in de wedstrijd van Brugge tegen Roma eindigde deze wedstrijd in 1-2. Hasselbaink en Parnaby bezorgden de Engelsen een 0-2 voorsprong, Ljuboja kon in de slotfase milderen.

Stuttgart begon het beste aan de wedstrijd, al na twee minuten kon Ljuboja keeper Palmer bedreigen. Ook Gronkjaer en Tomasson kregen een goede mogelijkheden, maar beide misten. Stuttgart kreeg na twintig minuten het deksel op de neus. De poging van Meira werd afgeblokt en Hasselbaink kon de rebound binnenschieten. Een koude douchte voor Stuttgart dat tot dan lichtjes overwicht had.

Stuttgart kwam met goeie moed uit de kleedkamers maar het mocht niet baten, na vier minuten was het over en uit. Boateng kon zich doorzetten en Parnaby kon de voorzet binnenwerken. 0-2 na 50 minuten spelen. Stuttgart hergroepeerde en ging toch nog op zoek naar de eerreddende treffer. En die kwam er ook, enkele minuten voor tijd schilderde Ljuboja een vrije trap heerlijk in doel. Een verdiende eerredder die hen niet veel verder helpt met oog op de terugwedstrijd.