Datum: 15/02/2006 15:30
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Strasbourg blijft ongeslagen in Europa

Strasbourg blijft ook na vandaag ongeslagen in Europa. De Fransen gingen in Bulgarije met 0-2 winnen van Litex Lovech. Al na twee minuten werd duidelijk dat het geen zware klus zou worden, maar pas in de laatste minuten van de wedstrijd konden de Fransen de zege veilig stellen.

De eerste actie van de wedstrijd was meteen raak. Gameiro ontsnapte van zijn bewaker en kon voorzetten van op de rechterflank. De ervaren middenvelder Ulrich Le Pen stond goed geplaatst voor het doel en trapte de bal naast doelman Vutov. De Bulgaren schoten wakker, maar verder dan enkele kansjes kwamen ze niet. Strasbourg leek zich al toe te leggen op de counter.

Ook in de tweede helft domineerden de bezoekers zonder echt gevaarlijk te zijn. Tien minuten voor tijd werd het echter heel warm in het doelgebied van de Fransen. Kanté haalde Lyubenov foutief neer, maar Puydebois dook naar de juiste hoek en stopte de strafschop. Even later profiteerde Diané van slecht uitverdedigen van de Bulgaren en maakte er 0-2 van.

Zo blijft Strasbourg dus ongeslagen in Europa en met een 2-0 voorsprong kijkt het de terugmatch tegemoet. De Bulgaren zullen hun beste beentje moeten voorzetten om nog door te stoten naar de volgende ronde.