Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: RSK Olympyiskyi
Lille redt het
Tonnelier Caroline

Shakhtar Donetsk heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 1/8e finales van de Uefa-beker.  De Oekraïners moesten een kleine 3-2 nederlaag ophalen, maar slaagden er voor eigen publiek niet in de weg naar de netten te vinden.

In barre weersomstandigheden en op een hobbelig veld was het Lille dat het best aan de wedstrijd begon.  In de openingsminuten kwam Dernis zelfs twee keer dicht bij een vroeg doelpunt.  Aan de overkant ging een kopbal van Brandão net naast.  Kansen waren, mede door de staat van het veld en de goede organisatie van Lille, schaars.  Iets voor het halfuur was er dan toch nog een goede mogelijkheid voor de Fransen, maar de kopbal van Lichtsteiner spatte uiteen op de paal.  De laatste goede kans van de eerste helft was voor Marica, die Lille-doelman Sylva op zijn weg vond.

In de tweede helft probeerde Lille de wedstrijd vooral te controleren en de thuisploeg weg te houden van zijn doel.  Veel was er dan ook niet te beleven, tot Vorobey in de 70e minuut op de paal trapte.  Eerder had Matuzalem zelf al een aantal kansen verprutstde nek omgewrongen.  Lille had dan ook al bij al vrij weinig moeite om de nul vast te houden en verwerft zo een plekje bij de laatste 16 in deze Uefa-beker.