Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla wint en elimineert Lille
Kristof Blomme

Sevilla heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Uefa-cup, ondanks 1-0 verlies in de heenmatch. Op eigen veld werd Lille met 2-0 verslagen dankzij goals van Kanouté en Luis Fabiano.

De Spanjaarden hadden de heenmatch nipt verloren en moesten dus sowieso scoren. Vroeg in de partij had Luis Fabiano al voor het broodnodige goaltje kunnen zorgen. Tavlaridis kon zijn kopbal nog net afblokken. De thuisploeg bleef kansen creëren in de beginfase. Adriano Correia en Renato schoten net over. Kanouté pakte even later uit met een heerlijke knal. Zijn poging spatte uiteen op de lat. Halfweg de eerste helft leek Lille voor een onmogelijke opdracht te staan toen Bodmer met rood het veld moest verlaten. Drie minuten later kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong via Kanouté. Doelman Sylva had geen verhaal op het schot van net buiten het strafschopgebied. Vlak voor de pauze verdubbelden de Spanjaarden zelfs nog de score. Kanouté bereikte Luis Fabiano. De Braziliaan zorgde hierop voor de voorlopige kwalificatie.

Na de pauze hield Sevilla de partij goed onder controle. Lille, dat nu moest scoren, kon amper gevaarlijk worden. Twintig minuten voor het einde leek de thuisploeg toch nog in de problemen te komen. Navas moest immers het veld verlaten na een overtreding op Tafforeau. De Fransen konden echter niet meer tegenscoren, waardoor Sevilla zich plaatste voor de kwartfinales.