Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zenit naar de kwartfinales
Luc Goderis

Zenit Sint Petersburg heeft zich na een 1-1 gelijkspel tegen Olympique Marseille geplaatst voor de kwartfinales van de Uefabeker.  Frédéric Déhu's gelijkmaker, een kwartier voor affluiten, volstond niet voor de voormalige Europese kampioen.

Zenit, in een zetel na de 0-1 overwinning van vorige week in Marseille, keek aanvankelijk de kat uit de boom en loerde vooral op de counter.  Het veld in Sint Petersburg lag er erbarmelijk bij en dat kwam het spel geenszins ten goede.  Toch hadden beide teams al vroeg in de wedstrijd enkele kansen.  De Fransen dreigden via Christian Giménez en Mamadou Niang maar Vyacheslav Malafeev voorkwam een doelpunt.
Igor Denisov en Aleksandr Kerzhakov waagden hun kans voor de thuisploeg maar ook de Franse reservedoelman, Cédric Carrasso, was goed bij de les.

Twintig minuten voor affluiten was Barthez' doublure dan toch geklopt.  Carrasso verkeek zich op een trainingsballetje van Kerzhakov.  De Russische sluipschutter was op rechts doorgebroken, kapte zich vrij en besloot met links op doel.  Via Carrasso's vuisten en de paal verdween de bal tegen de netten.  Zenit's voorsprong hield maar enkele minuten stand want verdediger Frédéric Déhu draaide wat later een vrije trap voorbij Malafeev.  1-1.

De Fransen gingen tijdens het laatste kwartier nog wanhopig op zoek naar het doelpunt van de kwalificatie maar Zenit hield relatief gemakkelijk stand.  In de slotminuut was de beste kans nog voor de thuisploeg maar Carrasso haalde de doorgebroken Kerzhakov foutief onderuit en de Franse goalie mocht meteen inrukken.