Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stade de la Meinau
Basel kwalificeert zich makkelijk

Het Zwitserse Basel heeft zich in de achtste finales van de Uefa-beker makkelijk gekwalificeerd voor de kwartfinales. Nadat het de heenwedstrijd in Zwitersland gewonnen had met 2-0 ging Basel 2-2 gelijk spelen in Frankrijk. Strasbourg streed voor wat het waard was maar moest z’n meerdere erkennen in Basel.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg, via Petric komt de bal tot bij Eduardo die de bal maar in het lege doel te deponeren heeft. Dat is alvast het startsignaal voor een dol eerste halfuur. Na tien minuten staan de bordjes al in evenwicht. Na doorkoppen van een ploegmaat kan Carlier aanleggen van op de rand van het strafschopgebied. Zuberbühler geklopt en bij een 1-1 stand mag Strasbourg terug hopen. Ongegronde hoop want een kwartier later is het over en uit voor de Fransen. Opnieuw Eduardo kan na aangeven van opnieuw Petric de 1-2 scoren. Meteen ook de ruststand.

De Fransen beseffen nu wel dat de kwalificatie niet meer mogelijk is gezien de ploeg nog vier keer moet scoren vooraleer het gekwalificeerd is. Als thuisploeg doet Strasbourg nog z’n best om eervol Europa te verlaten en dat lukt ook. Tien minuten voor tijd kan Kanté de 2-2 eindstand vastleggen. [AN]