Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Veltins-Arena
Schalke gaat door in stijl
Thomas Dubois

Schalke 04 heeft zich donderdagavond zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde in de Uefa-beker. Nadat het de heenwedstrijd in Italië verloor met 1-0 won het thuis met 3-0. Een verdiende overwinning voor de Köningsblauen die op basis van twee wedstrijden dan ook verdiend doorgaan.

Schalke 04 was de hele wedstrijd de betere ploeg maar pas laat in de eerste helft kwam er animo in de wedstrijd. Eerder kon Schalke slechts dreigen met enkele schoten van onder andere Larsen, Bajramovic en de sterke Asamoah. Kort voor rusten barstte de boel echt los. Eerst werd Corini van Palermo met een rode kaart naar de kant gestuurd. Hij haalde een bal van de lijn met de hand. Rode kaart en penalty gefloten door Graham Poll. Kobiashvili zette de penalty genadeloos om en plaatste de bordjes zo over twee wedstrijden in evenwicht.

Het is duidelijk dat Palermo niet veel meer kan terugdoen. In het begin van de tweede helft verzet het zich nog kranig maar 20 minuten voor tijd is het over en uit. Asamoah kan zich doorzetten tot op de achterlijn en voorzetten. Larsen staat op de perfecte plaats en kopt de bal er in. Een niet te missen kans die de kwalificatie voor de volgende ronde betekent. De Arena auf Schalke is klaar voor een groot feest want enkele minuten later staat het 3-0. Opnieuw Asamoah zorgt voor de assist en legt met een gelukje de bal panklaar voor Azaouagh die maar binnen te schieten heeft. [AN]