Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Tegendoelpunt nekt Hamburg
Thomas Dubois

Daniel Van Buyten en Hamburg stonden vanavond voor de moeilijke opdracht om in de eigen AOL Arena een 2-0 achterstand op te halen tegen Rapid Boekarest. Dat lukte ei zo na, na een thriller van formaat nekte een doelpunt van Buga vroeg in de tweede helft de Duitsers, die zo met 3-1 verloren. Net niet genoeg om door te gaan en zo verdwijnt Hamburg uit de Uefa-beker.

Het begon nochtans allemaal goed voor Hamburg, de Duitsers domineerden de eerste helft en kregen kansen. Deze kansen resulteerden na 25 minuten ook in een doelpunt. Het was Lauth die de thuisploeg hoop gaf door de 1-0 te scoren. Hoop die gegrond was want tien minuten later stond de confrontatie in evenwicht toen Barbarez de bal van Van der Vaart mooi kon meenemen en scoren. Meteen de ruststand.

Een koude douche voor Van Buyten en co vlak na rusten wanneer Buga na vijf minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer kan scoren. Moldovan maakte een fraaie actie en legde de bal panklaar voor Buga, die maar binnen te tikken had. Om zich nu nog te kwalificeren moest Hamburg nog twee keer scoren. Hamburg kwam de klap vlug te boven want op het uur werd de voorsprong terug uitvergroot. Het was de Nederlander Van der Vaart die de 3-1 kon scoren. Meteen het sein voor een spannend laatste halfuur. Hamburg kreeg nog menig kansen maar slaagde er ondanks de zes minuten extra speeltijd niet in om nog te scoren en is zo uitgeschakeld. [AN]