blrBlackburn
levBayer Leverkusen
Datum: 22/02/2007 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Ewood Park
Rovers Europees uitgeteld
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers Europees uitgeteld
Foto: © SC

Blackburn is er donderdagavond niet in geslaagd om in het eigen Ewood Park zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Uefabeker.  Bayer Leverkusen speculeerde van bij het eerste fluitsignaal op de 0-0 en de uitgekookte Duitsers slaagden in hun list.
 
Bayer Leverkusen had, na de 3-2 zege van vorige week, aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Uefabeker.  De Duitsers maakten van meet af aan duidelijk dat ze voor niets meer dan een 0-0 naar Blackburn waren gekomen. 
 
De gastheren keken aanvankelijk de kat uit de boom en dreigden te zelden om Bayer te bedreigen.  Alleen Morten Gamst Pedersen zorgde voor de pauze voor wat gevaar met twee uitstekende vrije trappen.  Met de rust in zicht brak het de Rovers bijna zuur op toen Bernd Schneider de enige Duitse kans op de paal trapte.
 
Na de herneming pinden de Rovers hun bezoekers langzaam maar zeker vast voor het eigen doel.  Gamst Pedersen, Matt Derbyshire en David Dunn kregen allen halve kansen.
 
Tijdens de slotfase speelde Mark Hughes alles of niets en gooide twee extra spitsen in de strijd.  Vijf minuten voor affluiten loonden de wissels bijna, maar Shabani Nonda tikte de bal van dichtbij naast.
 
Bayer Leverkusen plaatste zich dankzij het scoreloze gelijkspel voor de volgende ronde van de Uefabeker en neemt het dan op tegen de winnaar van RC Lens - Panathinaikos.
 
Blackburn kan op een mooie Europese campagne terugblikken en mag met opgeheven hoofd de Uefabeker verlaten.  De blauwwitten kunnen zich nu ten volle concentreren op de Premier League en op de FA Cup.
    

Vooraf