Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Ibrox Park
Rangers maakt geen fout tegen Hapoel
Kristof Blomme

Glasgow Rangers had de heenmatch bij Hapoel Tel Aviv verloren met 2-1. In de terugwedstrijd hadden de Schotten echter geen kind aan Hapoel. Het werd maar liefst 4-0, waardoor Glasgow Rangers zich gemakkelijk plaatste.

Na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd had Glasgow Rangers genoeg aan één doelpunt. De eerste kans van de partij was voor de Schotten. Hutton kopte een voorzet van Burke goed op doel, maar Elimelech ranselde de bal uit zijn kooi. Halfweg de eerste helft had de thuisploeg het broodnodige doelpuntje beet. Novo kreeg de bal op rechts toegespeeld en legde af tot bij Ferugson, die hard binnen trapte. De bezoekers probeerden iets terug te doen. Toema trapte van ver. Zijn bal zeilde echter naast. Tien minuten voor de rust verdubbelde de onvermijdelijke Boyd de score. Hij onderschepte een laterale pass van Abuksis en werkte beheerst af.

In de tweede periode liet de thuisploeg het balbezit aan Hapoel. De Israëlieten slaagden er echter niet in veel gevaar te creëren. Een kwartier voor het einde werd het zelfs nog 3-0. Invaller Prso vond Ferguson voor doel, die zijn tweede van de avond aantekende. Amper één minuut later kwam doelman McGregor in botsing met een bezoekende speler. Hij kreeg meteen rood onder de neus geduwd. Rangers moest dus nog een kwartier verder met tien man. In blessuretijd werd het uiteindelijk toch nog 4-0 via Adam.