sevSevilla
boeSteaua Boekarest
Datum: 22/02/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla simpel door
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sevilla simpel door
Foto: © SC

Het Spaanse Sevilla, dat vorig jaar de Uefa Cup won, stond er na de heenwedstrijd goed voor. De bekerhouder was met 0-2 gaan winnen op het veld van Steaua Boekarest. Om zijn verblijf in de Uefa Cup te verlengen had Steaua dus een stunt nodig. 

Toch leken de spelers er van Steaua niet echt in te geloven. Sevilla kon als eerste dreigen. José Luis Marti besloot van dichtbij naast. Daarna kon Steaua Boekarest toch een tandje bijsteken. Palop redde knap een poging van Nicolita. Even later tipte Palop een afstandsschot van Badea over. In de blessuretijd van de eerste helft kregen de overlevingskansen van Steaua Boekarest nog een ferme deuk. Kerzhakov kopte een voorzet van Alves binnen: 1-0 op slag van rust. 

Steaua Boekarest leek niet meer de kracht te hebben om terug te slaan. Sevilla controleerde de partij. De thuisploeg leunde naar achteren zonder in de problemen te komen. Op het einde drong Steaua toch nog aan. Badea en Nicolita lieten de kansen liggen. Vorig jaar werkte Steaua Boekarest een uitstekende Europese campagne af. Toen strandde Boekarest pas in de halve finale. Dit jaar kwam de uitschakeling dus iets vroeger. Titelverdediger Sevilla mag wel nog dromen van een nieuwe beker.