Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Weserstadion
Bremen te sterk voor AZ
Dirk Pieters

AZ kan zich vanaf nu volop concentreren op de prestaties in de competitie. De ploeg uit Alkmaar is uitgeschakeld in de UEFA-beker nadat het donderdagavond met 4-1 verloor van het Duitse Werder Bremen. Nochtans vertrok de Nederlandse ploeg vol goede moed en met veel vertrouwen naar Duitsland.

Bij AZ hoopte men om het eerste kwartier goed door te komen, maar echt een succes bleek dat niet. Al na zestien minuten stonden de bezoekers op achterstand. Tim Borowski kreeg door een één-twee met Diego de gelegenheid om vrij uit te halen. De rechtermiddenvelder twijfelde niet en schoot de bal in de lange hoek. AZ had niet veel moeite om die klap te verwerken, want even later zorgde Moussa Dembélé voor de gelijkmaker. Met een fraai schot zette hij de bordjes weer in evenwicht. Lang mocht AZ niet genieten van de goede uitgangspositie. Aaron Hunt bediende even later Miroslav Klose en die zorgde opnieuw voor de voorsprong. AZ bleef terug vechten en even later stond het 2-2, maar scheidsrechter Mike Riley besloot om de treffer vanwege hands af te keuren.

Na de rust nam Werder Bremen het initiatief over en AZ kon niet meer volgen. Klose zorgde met zijn tweede een kwartier na rust voor de 3-1. Het Europese sprookje was voorbij en even later maakte spelverdeler Diego er nog 4-1 van. AZ mag terugkijken op een goed toernooi, waarin het in de kwartfinales uitgeschakeld werd door een te sterk Werder Bremen. [AN]