Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina vlot voorbij Everton
Tomas Taecke

Fiorentina heeft op eigen bodem zijn heenwedstrijd tegen Everton gewonnen. Dankzij goals van Kuzmanovic en Montolivo diep in de tweede helft, kunnen de Italianen met een mooie voorsprong naar Engeland afreizen.

In een duel dat vooral veel middenveldspel inhield, kreeg de thuisploeg voor de rust de betere kansen. Vieri kwam tweemaal dicht bij een doelpunt, maar trof niet raak. Ook Pasqual en Osvaldo kwamen dicht bij een goal.

Na de pauze zag ref Allaerts de bezoekers wat vaker in de buurt van doelman Frey opduiken. De ingevallen Arteta kopte knap, maar Frey stond op de goede plek. Everton kreeg wat greep op de match maar stuitte meermaals op de paarse muur van de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd viel de goal toch aan de overzijde: Kuzmanovic poeierde de bal vanop rechts voorbij Tim Howard.

Santana miste zelf eerst een kans alvorens de 2-0 aan te geven. Jorgensen legde zijn voorzet perfect af voor Montolivo, die de belangrijke tweede treffer in de netten knalde.

Fiorentina boekt een 2-0 zege waar niet veel op aan te merken viel, en vertrekt dus met een mooie bonus naar Goodison Park.