Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Ibrox Stadium
Wiese schenkt Rangers de zege
Nico Wieme

Na twee kapitale fouten van doelman Tim Wiese dreigt Werder Bremen volgende week uitgeschakeld te zullen worden door Glasgow Rangers. De Schotten wonnen de heenmatch dan ook met 2-0.

De Rangers startten fel en reeds na één minuut nam Charles Adam bezoekend doelman Tim Wiese (foto) van op achttien meter onder vuur. Het Werdersluitstuk had een goede reactie in huis. Daarna gebeurde lange tijd niets. De bezoekers controleerden rustig de partij, zonder zelf echt gevaarlijk te zijn. Enkel in de 22ste minuut konden zij even dreigen langs Markus Rosenberg, maar thuisdoelman Andy McGregor verijdelde de poging van de Zweed. Kort voor de pauze volgde dan de eerste blunder van Wiese. De 26-jarige keeper deed een op het eerste gezicht ongevaarlijk afstandsschot van Daniel Cousin in eigen doel belanden. Een koude douche voor de bezoekers om de rust in te gaan.

In het begin van de tweede helft deed Wiese zijn nummertje van voor de pauze nog eens over. Opnieuw kon hij een schot van diezelfde Cousin niet klemmen en de goedgevolgde Steven Davis had de bal maar binnen te tikken. Werdertrainer Thomas Schaaf zette dan alles op alles en bracht met Hugo Almeida een derde aanvaller in, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. Het was integendeel de thuisploeg die nog het gevaarlijkst voor de dag kwam.

Bremen moet al bijna op een mirakel hopen om deze scheve situatie volgende week nog recht te zetten. Het zal daarvoor zelf minstens drie keer moeten scoren en liefst geen doelpunt tegen krijgen. Voor Tim Wiese breken moeilijke dagen aan. De tot voor kort uiterst betrouwbare doelman van Werder zal zich mentaal ijzersterk moeten tonen om zich over zijn twee blunders heen te zetten.