Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: White Hart Lane
PSV verrast Tottenham
viki meeuwis

PSV had een niet al te goede reeks achter de rug in de Eredivisie en het was de vraag of de Eindhovenaren erin zouden slagen om het hoofd koel te houden in deze wedstrijd. Vergoossen had Bakal op de bank gehouden, net als de nieuwe aanwinst Dzsudzsák.

Tegen alle verwachtingen begon Jefferson Farfan in in de basis.

PSV kwam voor het half uur niet in de buurt van het doel van Tottenham maar verkoos om verdedigend uit de hoek te komen. De eerste keer dat ze wel naar de overkant overstaken leverde dat meteen een doelpunt op. Het was Farfan die in de 34e minuut wist te scoren voor PSV. In het begin van de wedstrijd, rond het kwartier had Farfan ook al even kunnen dreigen met een schot op doel. Tottenham zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te vinden. Malbranque kreeg nog een goede kans en Robbie Keane kwam voor rust nog het dichtst bij een doelpunt maar keeper Gomez wist meesterlijk te redden.

Na de rust was het Jermaine Jenas die als eerste kon uithalen maar Gomes kon de bal simpel opvangen. Farfan kreeg een kans maar aarzelde te lang waardoor de kans voorbij ging. Een vrije trap voor Tottenham in de 55e minuut werd door Jenas in de muur getrapt. Affelay kende niet zijn beste dag. In de 60e minuut legde Farfan de bal mooi af voor Affelay, maar die schoot de bal hoog over doel. PSV bleef aanvallen maar speelde de bal buiten. PSV had licht overwicht in de tweede helft en wist de stand op 0-1 te houden. Doelman Robinson kon een schot van Farfan nog net in corner werken. Farfan was goed bezig want in het laatste kwartier kon hij weer uithalen, maar Chimbonda kon redding brengen.

O’Hara
trapte de bal hoog over het doel van Gomes. Net voor de laatste vijf minuten ingingen haalde Sef Vergoossen de man van de match, Farfan van het veld en bracht Dzsudzsak in. Berbatov had nog de gelijkmaker in de voeten, maar zijn schot ging net naast het doel. Een geluk voor PSV want die bal was onhoudbaar geweest als de bal tussen de palen was gegaan. Een fout in de verdediging bij PSV zorgde er bijna voor dat Robbie Keane tot scoren kwam, maar Gomes kon de bal uit het doel houden. Tottenham kwam niet tot scoren en zo sleepte PSV een stunt uit de brand met dank aan Jefferson Farfan.