kopFC København
panPanathinaikos
Datum: 08/11/2007 20:15
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Parken Kopenhagen
Kopenhagen onderuit tegen Panathinaikos
Kopenhagen onderuit tegen Panathinaikos
Foto: © SC

Kopenhagen verloor gisterenavond in het Parken Stadion van Panathinaikos FC. Het was Ndoye die op het kwartier de bal kon binnenwerken. Die ene goal bleek genoeg om de Grieken de overwinning te bezorgen. 

Kopenhagen kreeg in het begin van de match de beste kansen, zonder ze te benutten. Zo kon Marcus Allbäck een ver schot niet in doel krijgen. Jesper Grønkjær kon iets later op doel schieten, maar keeper Galinovic stond in zijn weg. Met vijftien minuten gespeeld kon Dimitrios Papadopoulos een perfecte pass afleveren voor Ndoye, die de bal in doel werkte. Vier minuten later kon keeper Jesper Christiansen een tweede doelpunt voorkomen na een schot van Papadopoulos. Kopenhagen bleef aandringen waarbij William Kvist een goed schot in de voet had. Op het half uur kon Grønkjær een corner van Niclas Jensen bijna binenwerken.
 
Na de rust was het Allbäck die voor het eerste gevaar zorgde. De beste kans voor Kopenhagen kwam er in de 63e minuut. Grønkjær werd door Marcelo Mattos in de zestien neergehaald. Dat leverde de thuisploeg een penalty op, die echter door invaller Nørregaard over doel werd getrapt. Een andere wisselspeler, Michael Silberbauer schoot de bal net over doel. Nørregaard probeerde zijn eerdere fout recht te zetten voor doel maar verdediger Goumas was hem te slim af.
 
Met deze winst gaat Panathinaikos aan de leiding in groep B met zes punten uit twee wedstrijden terwijl Kopenhagen na zijn eerste wedstrijd puntenloos achterblijft. [AN]