Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luzhniki
Spartak wint dankzij twee penalty's

Bayer Leverkusen is er wederom niet in geslaagd om een Europese uitwedstrijd te winnen. In Rusland werd met 2-1 verloren van Spartak Moskou dat wel twee strafschoppen nodig had om de drie punten thuis te houden.

In de eerste helft was het vooral de Russische ploeg die de overwinning zocht. Na zeven minuten trapte Roman Pavlyunchenko naast en even voor het kwartier werd een kopbal van Radoslav Kovac nog net in hoekschop gedevieerd. Daartussen had Tranquillo Barnetta wel al eens de vuisten van Stipe Pletikosa getest. Na een half uur moest Pletikosa nogmaals een afstandschot, maar deze keer van Arturo Vidal, onschadelijk maken.

Even na het uur legde scheidsrechter Kristinn Jakobsson de bal op de stip nadat Stefan Kiessling Dmitri Torbinskiy foutief had gestuit. Roman Pavlyunchenko had geen genade en trapte de strafschop in het midden van het doel binnen. Een kwartier later legde Jakobsson de bal wederom op de stip nadat Rene Adler Maxym Kalynychenko neerlegde. Pavlyunchenko liet de eer aan Mozart (achteraan op de foto) zodat die op zijn 28ste verjaardag voor de 2-0 kon zorgen. De ingevallen Paul Freier kon in de blessuretijd de eer nog redden door Pletikosa te lobben, maar ook hij kon niet verhinderen dat Leverkusen nu al achttien wedstrijden op rij geen Europese uitwedstrijd kon winnen.