Stadion: Parken Kopenhagen
Groep G: de Slag om het Noorden eindigt onbeslist
viki meeuwis

In de UEFA Cup werd vanavond in groep G het duel tussen FC Kopenhagen en Rosenborg BK uitgevochten, in de Noorse en Deense pers werd het duel als de “Slag om het Noorden” bestempeld.

FC Kopenhagen begon het beste aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kwam er een betwiste fase na hands van Mikael Lustig. Kopenhagen vroeg om een strafschop maar kreeg die niet. In de eerste twintig minuten zette Kopenhagen goed druk op de Noren maar een doelpunt leverde dat niet op. Rosenborg kwam beter in de wedstrijd en na een dik half uur leverde hen dat wel een goal op. Libor Sionko liep een blessure op en bleef liggen, de spelers van Kopenhagen hadden verwacht dat het spel zou worden stil gelegd. Dat gebeurde niet waardoor Roar Strand de bal naar Steffen Iversen kon spelen die de bal in doel werkte.

Na de rust was het wederom FC Kopenhagen dat meer druk lege in de beginfase. Het duurde een kwartier voor er echte kansen kwamen. Een van die kansen was voor Morten Nordstrand die geheel vrij stond maar de bal toch niet in doel kreeg. De thuisploeg bleef het Rosenborg lastig maken maar echte goede kansen leverde het niet op. In de slotfase kon Mikael Antonsson de bal na een hoekschop in doel koppen. Met amper twee minuten te gaan ging Rosenborg voor de counter waarbij John Pelu een prachtkans miste voor open doel. Het bleef dus bij 1-1. Dat betekent dat FC Kopenhagen de laatste match in Brugge moet winnen. Voor Brugge volstaat een gelijkspel tegen Kopenhagen omdat het vanavond gelijk speelde tegen Valencia. Voor Rosenborg zit het Europees avontuur erop.