Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Mestalla
Club Brugge speelt gelijk bij Valencia
Fabian Morren

Club Brugge heeft 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Valencia. De thuisploeg trad wel aan met een B-ploeg.

Zoals verwacht begon Valencia met een B-elftal. Bij Club Brugge begon Vargas centraal achter de spits. Akpala stond niet in de basis en Dirar speelde op rechts. De grootste verrassing was misschien wel dat Koen Daerden in de basis mocht starten.

Al in de vijfde minuut kreeg Club een vrij goeie kans om te scoren. Wesley Sonck zette goed voor, maar Daerden en Geraerts liepen elkaar wat ongelukkig voor de voeten. Aan de overkant kwam de dreiging vooral van Pablo, maar verder dan enkele pogingen vanop afstand kwam Valencia niet.

Club scoort

Nog binnen de eerste twintig minuten klommen de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Vargas werd in doel verlengd door Alcaraz. De reactie van Valencia was eerder flauw. De beste poging voor de rust kwam nog van Fernando Morientes, maar de bal ging voorlangs.

Ook na de rust nam de thuisploeg niet bepaald een indrukwekkende start. Club kreeg zelfs een prima mogelijkheid op de 0-2. Het schot van Ronald Vargas werd echter gepareerd door doelman Guaita en in de rebound kon Geraerts net niet bij de bal.

Gelijkmaker

Twee minuten later stonden de bordjes in evenwicht. Na een hoekschop kopte de lange Zigic onhoudbaar voorbij Stijnen. Valencia-coach Unai Emery gooide in de tweede helft met Vicente, Raul Albiol en Manuel Fernandes ook drie titularissen in het elftal.

Vooral Vicente zorgde voor wat meer vuur bij de thuisploeg. Plots kwamen er ook meer kansen voor Valencia. Een vrije trap van Pablo ging via Dirar nipt naast. In het slotkwartier kwam Club niet meer in de problemen en hield het vrij vlot stand.

Club Brugge heeft in de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen genoeg aan een punt om te overwinteren. (AN)