Stadion: Estadio San Mames Bilbao

Herbeleef Athletic de Bilbao - Anderlecht (Europa League )

Volg de match tussen Athletic de Bilbao en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Athletic Bilbao zou meer op de Engelse manier spelen. Toch mag men van een Spaanse eersteklasser ook een behoorlijke technische bagage verwachten. Anderlecht is dus gewaarschuwd voor deze moeilijke uitwedstrijd. Een goed resultaat in Bilbao is noodzakelijk om de kansen op de achtste finales in de Europa League gaaf te houden.
Athletic de Bilbao: Iraizoz Gorka, Aldekoaotalora Astarloa Ustaritz, Yeste Francisco, Iraola Andoni, Orbaiz Pablo, San Jose Mikel San José Domínguez, Gurpegi Carlos, Xabi Castillo Xabier Castillo Aranburu, Martinez Aguinaga Javi, De Marcos Oscar, Llorente Fernando.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Juhasz Roland, Van Damme Jelle, Gillet Guillaume, Biglia Lucas, Kouyate Cheikhou, Legear Jonathan, Boussoufa Mbark, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Lukaku Romelu.
1
De wedstrijd is begonnen.
5
Bilbao zet de spelers van Anderlecht snel onder druk.
6
Een kopbal van Llorente gaat over.
10
Knappe actie van Llorente, maar de bal wordt nog in hoekschop gewerkt.
13
Bilbao neemt het initiatief. Grote kansen waren er vooralsnog niet.
16
Een prima kans voor Anderlecht. Een voorzet van Van Damme komt bij Legear, maar de flankaanvaller kopt op de vuisten van Iraizoz.
20
 Gele kaart voor Jonathan Legear
Legear krijgt weer een kans, maar hij wacht te lang om te trappen en laat zich dan vallen in het strafschopgebied. Hij krijgt dan ook terecht geel voor een schwalbe.
25
Opnieuw dreiging van Anderlecht. Een voorzet van Boussoufa wordt over getikt door Iraizoz.
30
Romelu Lukaku komt dicht bij de 0-1. Na een foutje in de defensie trapt de jonge spits naast.
31
Een schot van Llorente wordt gepareerd door Proto.
34
Lucas Biglia maakt er 0-1 van! Na een goeie actie trapt Lukaku op Iraizoz, maar in de rebound trapt Biglia Anderlecht op voorsprong.
34

Goal
Doelpunt van Player (Onbekend Onbekend)

42
Bilbao is wat aangeslagen na het doelpunt van Anderlecht.
43
Een kopbal van Llorente gaat naast.
45+1
Bilbao krijgt een prima kans op de gelijkmaker. Proto redt de poging van Oscar De Marcos echter uitstekend.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht gaat ietwat verrassend met een voorsprong rusten. Een doelpunt van Biglia zorgt voor de 0-1-ruststand.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen en er volgt meteen een hoekschop na een schot van Martinez dat afwijkt.
46
Vervangen Francisco Yeste
Ingevallen Iker Muniain

50
Bilbao neemt nu volop het initiatief in de tweede helft, maar echt gevaarlijk zijn de Spanjaarden voorlopig niet.
55
Vervangen Carlos Gurpegi
Ingevallen Markel Susaeta

58

Goal
Doelpunt van Mikel San José Domínguez San Jose (Onbekend Onbekend)
Athletic Bilbao komt weer langszij. Een schot van San Jose gaat voorbij iedereen binnen. Martinez raakt de bal nog, maar de goal komt op naam van San Jose.
59
 Gele kaart voor Cheikhou Kouyate

60

61
Anderlecht komt nu stevig onder druk. Een schot van San Jose wordt met één hand door Proto in hoekschop verwerkt.
63
Van Damme trapt ver over in hoekschop.
64
Anderlecht raakt nog moeilijk op de helft van Bilbao. Een kopbal van Javi Martinez gaat hoog over.
65
De thuisploeg komt héél dicht bij de 2-1. Llorente kopt nipt naast.
67
Vervangen Oscar De Marcos
Ingevallen Gaizka Toquero

69
Knappe actie van Lukaku, maar de aanvaller trapt nipt naast de kooi van Iraizoz.
76
Een schot wijkt af op het been van Mazuch en zo corner voor Bilbao. Die levert echter niets op.