Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht schittert in Europa
Ruben Philippe

RSC Anderlecht heeft het goede voorbeeld gegeven aan Standard en Brugge. De Brusselaars vernederden Athletic de Bilbao met 4-0. De volgende tegenstander van Anderlecht is Hamburg.

Voor de wedstrijd vreesde iedereen een stormloop van Athletic de Bilbao. Anderlecht begon echter het beste aan de wedstrijd. Na amper vier minuten bewees Lukaku zijn waarde. Hij zette het Astridpark in vuur en vlam door de bal tussen de benen van  Iraizoz te knallen.

Ook nadien hield Anderlecht de controle. Eén keer moest Proto ingrijpen na te lang wachten van Yeste. De organisatie van Anderlecht stond prima waardoor de bezoekers geen kansen konden creëren. Vlak voor het halfuur kwam Anderlecht verdiend op 2-0. San Jose vloerde zijn eigen doelman nadat hij de knal van Lukaku tegen zich kreeg.

Even daarna probeerde San Jose zijn owngoal uit te wissen maar hij kopte op het dak van het doel. Vlak voor de koffiepauze kwam Athletic even opzetten. Gelukkig voor de thuisploeg resulteerde dat niet in een doelpunt. Anderlecht kon dan ook verdiend gaan rusten met 2-0.

In de tweede helft bleef Anderlecht op zijn elan doorgaan. Na amper drie minuten voetballen scoorde Juhasz het beslissende doelpunt. De assist kwam op naam van een uitstekende Legear.

Daarna voetbalde Anderlecht nog enkele kansjes bij mekaar. Het was echter wachten tot aan de 68ste minuut alvorens Legear de netten opnieuw deed trillen. Zijn heerlijke schot was het toonbeeld voor het uitstekende spel van Anderlecht.

In de slotfase speelde Anderlecht de wedstrijd makkelijk uit. Boussoufa en Biglia toonden hun klasse aan de aanwezige scouts. De bezoekers probeerden nog de eerredder uit de brand te slepen maar De Marcos kopte naast.

De Europese avond begint prachtig na deze 4-0 overwinning van Anderlecht tegen Atlhetic de Bilbao.