Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Maksimir Zagreb
Anderlecht boekt belangrijke zege in Zagreb
Fabian Morren

Anderlecht heeft meteen een uitstekende zaak gedaan in de Europa League. Paars-wit haalde het met 0-2 bij Dinamo Zagreb.

Anderlecht-coach Ariël Jacobs koos voor een behoudende opstelling en dat liet zich ook duidelijk merken op het veld. De organisatie van paars-wit stond er dan wel, maar Anderlecht slaagde in de hele eerste helft er niet in om een kans te krijgen.

Dinamo Zagreb slaagde er dan ook wel niet in om Anderlecht te bedreigen. Enkel Mandzukic kreeg een uitstekende kans, maar hij mikte te hoog. De logische ruststand was 0-0.

Het spelbeeld bleef ook in de tweede helft ongewijzigd. Er was een kopballetje van Juhasz, amper het vermelden waard. Voor het overige kwam Anderlecht amper in de buurt van doelman Butina. Ook Dinamo speelde matig en was nauwelijks gevaarlijk.

Beide teams leken al vrede te nemen met een puntendeling, maar een kwartier voor tijd bracht Victor Bernardez Anderlecht zowaar op voorsprong. De harde vrije trap van de Hondurees verraste de Kroatische muur en doelman Butina.

Anderlecht kwam nadien geen enkele keer nog in de problemen. Kort voor het einde besliste Jonathan Legear, na knap voorbereidend werk van Lukaku, de wedstrijd.