Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Ajax (Europa League )

Volg de match tussen Anderlecht en Ajax live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond staat er niet alleen Club Brugge live bij ons op het programma. Zo krijgen wij nog een tweede groepswedstrijd in Groep A. Dit is tussen Anderlecht en Ajax. Je kan de wedstrijd live volgen bij ons. Wij starten omstreeks 21:05 met de aftrap. Scheidsrechter van vanavond is Kristinn Jakobsson.
Anderlecht: Proto Silvio, Deschacht Olivier, Van Damme Jelle, Suarez Matías, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Boussoufa Mbark, Juhasz Roland, Bernardez Victor , Gillet Guillaume, Lukaku Romelu, Sare Bakary.
Ajax: Stekelenburg Maarten, Van der Wiel Gregory, Vertonghen Jan, Emanuelson Urby, Pantelic Marko, Aissati Ismaïl, Suarez Luis, Alderweireld Toby, Enoh Eyong, Bakircioglü Kennedy, De Zeeuw Demy.
00:00
We gaan bijna starten. De spelers zijn de handjes aan het schudden.
1
We zijn begonnen.
2
Overtreding van De Zeeuw op Boussoufa. De vrije trap wordt weggewerkt.
6
Trap van de De Zeeuw gaat over het doel van de thuisploeg.
10
Beide ploegen nemen nog geen risico's. De bal gaat op en neer zonder doelgevaar.
11
We krijgen de eerste hoekschop van de wedstrijd na een trap van De Zeeuw dat afgeblokt werd. Eerste grote kans voor de bezoekers. Suarez trapt maar Sare staat goed opgesteld en haalt de bal van de lijn.
16
Wat een kans voor Ajax. De Zeeuw trapt de bal recht naar het doel, Proto bokst de bal weg maar niet goed genoeg. De bal komt in de voeten bij Suares maar die kan het niet afwerken met zijn linkse voet. Bijna 0-1. Ajax momenteel de betere partij.
19
Eerste kans voor de thuisploeg. Voorzet van op rechts gaat recht op het hoofd van Van Damme maar hij kopt de bal over het doel.
24
Vrije trap voor Ajax. Trap van Vertonghen is hard en laag maar naast het doel van Proto.
30
We hebben een half uur gespeeld en de stand is nog steeds 0-0. Ajax is de betere ploeg met de beste kansen.
32
Kim Clijsters is ook aanwezig in de tribune.
34
Een schot van Marko Pantelic gaat hoog over het doel van Proto. Doeltrap.
38
Grote kans voor Anderlecht. Boussoufa stuurt een diepe bal richting Lukaku die alles probeert om de bal in doel te krijgen maar doelman Stekelenburg kan de bal stoppen. In de herneming kan opnieuw de Ajax-doelman de bal uit zijn doel houden.
40
De laatste vijf minuten zijn ingegaan. We krijgen een vrije trap voor Anderlecht.
41
Trap van Bernardez gaat naast het doel van Stekelenburg.
45
Gevaar voor het doel van Stekelenburg. Voorzet van Suarez tot bij Van Damme maar de bal schuift net naast het doel van de bezoekers.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft is gespeeld. Beide ploegen gaan rusten zonder een doelpunt. Ajax was in de eerste periode de betere ploeg met ook de beste kansen. Naar het einde van de eerste helft kwam Anderlecht beter in de wedstrijd maar wist het hiervan niet te profiteren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
50
Beide ploegen zijn gretig gestart. Zo hebben beide ploegen al kansen gehad.
55
Anderlecht is wakker geworden. We hebben tien minuten gespeeld en zien een leuke tweede helft.