Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Dinamo Zagreb (Europa League )

Volg de match tussen Anderlecht en Dinamo Zagreb live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Anderlecht ontvangt vanavond Dinamo Zagreb op de vijfde speeldag van de Europa League. Als de Brusselaars minstens een punt halen, plaatsen ze zich voor de 16de finales. Coach Ariël Jacobs kan op nagenoeg zijn volledige kern een beroep doen, behalve op de langdurig geblesseerden Polak en Wasilewski. Frutos traint wel, maar werd niet fit bevonden. Van Damme keert terug in de ploeg na zijn schorsing van twee speeldagen. De Sutter verhuist ten voordele van Legear naar de bank. Dinamo Zagreb kreeg naar eigen zeggen een boost door de drie punten die de UEFA hen terugschonk. De Kroaten moeten vanavond alles op alles zetten, willen ze nog een kans op Europese overwintering behouden. Alleen een zege op het veld van Anderlecht kan hen daarbij helpen. Bezoekend coach Krunoslav Jurcic moet het in Brussel wel stellen zonder de geblesseerden Slepicka en Sivonjic. Calello en Cufré zijn geschorst.
Anderlecht: Proto Silvio, Deschacht Olivier, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Mazuch Ondrej, Van Damme Jelle, Legear Jonathan, Boussoufa Mbark, Biglia Lucas, Sare Bakary, Lukaku Romelu.
Dinamo Zagreb: Butina Tomislav, Kovac Robert, Etto , Lovren Dejan, Ibanez Luiz, Sammir Jorge Cruz Campos, Vrdoljak Ivica, Badelj Milan, Tomecak Ivan, Papadopoulos Dimitrios Pavlos, Mandzukic Marijo.
1
We zijn begonnen aan de wedstrijd.
7
Nog niet veel kansen in de openingsminuten.
8
 Gele kaart voor Jorge Cruz Campos Sammir

9
Eerste vrijschop voor Anderlecht na een fout op Lukaku levert niets op.
11
Dinamo Zagreb begint afwachtend, de bal wordt heen en weer gespeeld in hun verdediging.
13
Anderlecht combineert voor de zestien van Zagreb maar de voorzet van Van Damme is niet goed.
16
De hoekschop van Zagreb vliegt aan iedereen voorbij.
16
 Gele kaart voor Olivier Deschacht

23
Eerste schot richting doel van Lukaku, voorlopig wordt hij moeilijk gevonden door zijn ploegmaats.
29
Boussoufa met het schot, de bal belandt in hoekschop.
29
Etto blijft liggen na zeer stevig contact met Juhasz.
32
Eerste echt goede kans voor Anderlecht. Gillet wandelt door de verdediging maar de bal wordt gestopt door Butina.
33
De daaropvolgende hoekschop wordt door Van Damme tegen de buitenkant van de deklat gekopt.
36
Butina opnieuw met een goede reflex, Lukaku kon een één-tweetje niet afronden.
39
De druk van Anderlecht blijft aanhouden. De thuisploeg verkrijgt zo twee hoekschoppen achter mekaar, beide zonder doelpunt.
42
 Gele kaart voor Luiz Ibanez

45
Er komen twee minuten extra tijd.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een magere 0-0. De eerste helft bracht niet wat er van werd verwacht. Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de eerste helft. Op het halfuur begon de druk van Anderlecht toe te nemen. Butina en de deklat verhinderden een doelpunt voor Anderlecht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn opnieuw begonnen aan de wedstrijd.
52
Lukaku was opnieuw dichtbij de openingsgoal. Butina bracht opnieuw redding voor Dinamo Zagreb.
53
Legear probeert een verre vrije trap meteen binnen te trappen, Butina kan nog juist redding brengen.
57

Goal
Doelpunt van Miroslav Slepicka (Onbekend Onbekend)
Slepicka kopt de 0-1 op het bord na een mooie voorzet met buitenkant links. Anderlecht moet in de achtervolging om hun kwalificatie zeker te stellen.
64
Dinamo Zagreb plooit ver terug. Anderlecht heeft voorlopig geen verhaal tegen de verdediging van de bezoekers.