Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Vicenté Calderon
Forlan schenkt Atletico een bonus tegen Liverpool
Fabian Morren

Atletico Madrid heeft in de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League Liverpool verslagen met 1-0.

Al na acht minuten opende Atletico de score. Na een mooie aanval kreeg Forlan de bal van Jurado. De kopbal van de Uruguayaan bleef eerst nog zonder resultaat, maar in de rebound kon hij toch scoren.

In een flauwe eerste helft was Forlan even later dicht bij een tweede treffer. De spits van Atletico werd echter onterecht teruggevlagd. Aan de overkant scoorde Benayoun, op aangeven van Dirk Kuyt. Ook de Israëliër zag zijn doelpunt onterecht afgekeurd worden.

Atletico wilde meer en kreeg na de rust nog kansen om de score verder uit te diepen. Forlan miste de eerste en Simao vond Reina op zijn weg. Liverpool miste duidelijk Fernando Torres. David N'Gog werd in de spits nauwelijks bereikt. Ook de inbreng van Ryan Babel veranderde weinig aan het spelbeeld. De meeste dreiging bleef van de thuisploeg komen. Ujfalusi miste nog de beste kans.