1-2
1-3
90+10' Chris Wood

Club Brugge - Birmingham City (Europa League 2011/2012)

Wedstrijd van Speeldag 3 uit de Europa League 2011/2012 tussen Club Brugge en Birmingham City.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.

Einde
90+10

Goal
Doelpunt van Chris Wood (Onbekend Onbekend)

90
Vervangen Pablo Ibanez Tébar
Ingevallen Liam Ridgewell

90

Goal
Doelpunt van Chris Burke (Onbekend Onbekend)
Doelpunt van Wood in de allerlaatste minuut van de blessuretijd.
85
Akpala en Ibanez kwamen botsten met het hoofd hard tegen elkaar. De Spaanse verdediger heeft verzorging nodig. Het ziet er heel ernstig uit.

70
Blondel brengt de bal voor doel, maar niemand die iets met de bal kon doen.
69
Vleminckx begint zich op te warmen. Maar zal die nog op tijd invallen?
68
 Gele kaart voor Niki Zimling
Bal onderschept met de arm.
65
We moeten eerlijk zijn, als er een club de voorsprong verdiend, is het Birmingham. Club begon opnieuw sterk, maar was het overwicht na enkele minuten al meteen kwijt.

59
De inworp voor Birmingham brengt de Engelsen bijna op voorsprong. Zigic kopt richting doel, maar zijn poging gaat net naast. Die moest eigenlijk zitten.
55
Birmingham breekt los, maar Pablo wordt buitenspel gevlagd. Daar zijn de Engelsen opnieuw, maar daar is gelegenheidsaanvoerder Donk om de bal weg te werken.
53
Elliot brengt de bal voor doel, maar de vuisten van Coosemans brengen redding.
50
Club Brugge weet wat het moet doen om de 9 op 9 te halen: aanvallen! Dat doet het ook, maar tot nu toe zonder gevaar. Nu komt Birmingham eens op de helft van de thuisploeg. Dat levert een hoekschop op.
47
Dirar mag meteen trappen, maar zonder gevaar.
46
De tweede helft is gestart. Het worden nog spannende 45 minuten, want dit duel kan nog alle kanten op.

Rust
We gaan de rust in met een gelijkspel. Club Brugge begon sterk aan de partij en kwam na drie minuten al op voorsprong via Akpala. Blauw-zwart had in de beginfase Birmingham bij het nekvel maar viel daarna toch wat terug. De Engelse tweedeklasser voelde dat en begon met meer vertrouwen te voetballen. Dat loonde, want twintig minuten voor de rust zette Murphy de gelijkmaker op het scorebord. In de eindfase hadden de bezoekers zelf nog twee serieuze kansen om op voorsprong te komen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Odjidja trapt hard vanop afstand, maar Myhill duikt naar de bal. Eindelijk nog eens een goeie poging van de thuisploeg.
42
Club Brugge begint slordiger te spelen en te passen. Dan kan hen duur te staan komen, want daar is Rooney opnieuw om Birmingham op voorsprong te brengen. Zijn poging gaat net naast.
39
Rooney heeft de 1-2 in zijn voeten, maar zijn gevaarlijke trap gaat net voorbij het doel van blauw-zwart.
37
Opnieuw vrije trap voor de bezoekers. Odjidja legde Zigic neer. De vrije trap lever een hoekschop op, maar Blondel kapte de bal meteen weg.
35
 Gele kaart voor Nikola Zigic
Legt Odjidja neer op de eigen helft.
35
Vrije trap voor Club Brugge. Myhill bokst de vrije trap van Odjidja weg.
33
Birmingham zorgt nu toch voor de meeste druk. Opnieuw een hoekschop, maar die wordt met een Brugs hoofd weggewerkt.
31
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Fout op Fahey
31
Birmingham krijgt een vrije trap vanop ongeveer twintig meter.
28
Club Brugge gaat meteen op zoek naar de 2-1. Het versiert een hoekschop, maar de goalie van Birmingham gaat goed de lucht in.
26

Goal
Doelpunt van David Murphy (Onbekend Onbekend)
Over de rechterkant werd de bal door Elliot richting doel getrapt. Murphy komt van ver aanlopen om de bal tussen de palen te werken.
24
Vansteenkiste kopt tot aan de tweede paal, maar Myhill tovert een uitstekende save uit de mouw.
23
Knappe actie van Dirar. Die zet voor, de bal passeert drie verdedigers van Birmingham, maar er kwam geen Brugse voet tegen de bal. Corner.
20
Birmingham komt nog eens opzetten. De bal van Rooney wordt afgeblokt door Almebäck. De hoekschop leidt tot niets.
18
Het tempo is wat gaan liggen. Club houdt voorlopig goed stand en wacht rustig af om de aanval in te zetten.
15
Een trap van Blondel richting Myhill, maar die trapt van veel te ver, zodat de keeper van Birmingham op zijn knieën gaat om de traag rollende bal te pakken.
13
De Engelse tweedeklasser komt beter in de match. Club wordt nu ook eens tot verdedigen gedwongen.
11
Eerste hoekschop voor de bezoekers. De bal wordt vlak over de grond gestuurd, maar Fahey trapt die hoog over het doel van Coosemans.
9
Dirar probeert de bal te controleren en trapt, maar zijn poging gaat hoog over doel. Club Brugge zorgt in de beginfase van de wedstrijd meteen voor de nodige druk, Birmingham probeert wel, maar komt niet overtuigend over.
6
Refaelov legt af naar Vansteenkiste maar die trapt niet overtuigend naar doel. Myhill klopt de bal toch in hoekschop, maar die levert niets op.
4
Tot een minuut geleden was het publiek van Birmingham enorm luidruchtig, maar nu komen de gezangen van de Club-supporters toch op de voorgrond.
3

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Onbekend Onbekend)
Club Brugge kan makkelijk scoren via Akpala. De verdediging van Birmingham is zonder problemen te omzeilen.
2
Donk mag meteen enkele meters maken en legt de bal af naar Dirar. Geen onaardig schot, de bal komt op het dak van het doel terecht.
1
De Italiaanse scheidsrechter van dienst, Daniele Orsato, fluit de wedstrijd op gang. Het Jan Breydelstadion zit propvol, juist hier en daar nog een gaatje van dorstige supporters, maar het beloofd nu al een sfeervolle match te worden.

Rust

Club Brugge: Colin Coosemans, Tom Høgli, Michael Almebäck, Ryan Donk, Jannes Vansteenkiste, Niki Zimling, Lior Refaelov, Nabil Dirar , Jonathan Blondel, Vadis Odjidja, Joseph Akpala.
Birmingham: Boaz Myhill, David Murphy, Steven Caldwell, Pablo Ibanez Tébar, Guirane N'Daw, Jonathan Spector, Chris Burke, Wade Elliott, Keith Fahey , Adam Rooney, Nikola Zigic.