Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Bedroevend gelijkspel op Sclessin
Fabian Morren

Standard is er niet in geslaagd om revanche te nemen na de blamage bij Anderlecht. De Rouches bleven in de Europa League tegen Vorskla Poltava steken op een scoreloos gelijkspel.

Standard-coach José Riga gaf Mujangi-Bia een nieuwe kans. Omdat Tchité ontbrak, stond ook Cyriac in de basis. Zij konden de revanche die er had moeten komen na de 5-0-nederlaag bij Anderlecht echter niet mee bewerkstelligen. Daarvoor was het Luikse voetbal te slordig.

Vorskla Poltava is geen grote naam in Europa. Dat was op het veld van Sclessin ook wel te zien. De Oekraïners beperkten zich voornamelijk tot counteren en dan was Standard nog niet eens zo sterk. Ondanks het trage tempo en soms zelfs enkele fluitconcerten op de tribunes kreeg Standard toch een aantal kansen. Jelle Van Damme kopte naast en de Oekraïnse doelman Dolganskiy maakte een pegel van Cyriac onschadelijk.

Geen beterschap
Ook in de tweede helft slaagde Standard er niet in om een versnelling hoger te schakelen. Wat enkele weken geleden in de Europa League nog wel lukte tegen Kopenhagen, bleef nu uit: enkele Luikse aanvalsgolven met doelpunten tot gevolg. Al snel moest Van Damme in de tweede helft naar de kant met een blessure. Ook de inbreng van Ignacio Gonzalez – als vervanger van Van Damme – inspireerde de thuisploeg niet. Verder dan enkele pogingen van onder meer Kanu en Gonzalez kwam Standard niet meer. De 0-0 was dan ook een zeer logisch gevolg van een flauwe voetbalavond op Sclessin.