Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge verliest concentratie niet
Melissa Maes

De sfeer was top in het Jan Breydelstadion. Daar zat zeker het spelverloop voor iets tussen. Vroeg in de wedstrijd bracht Akpala Club Brugge op voorsprong. Het werd snel duidelijk dat er een enorm niveauverschil was tussen de thuisploeg en Zestafoni.

Blauw-zwart domineerde in de eerste helft. Het zelfvertrouwen droop van de spelers af. Twintig minuten na het eerste doelpunt maakte Akpala zijn tweede van de avond. Refaelov gaf een knappe en perfect getrapte voorzet.

De Georgische landskampioen was nergens te bespeuren. Het combineren lukte niet, zelfs de bal bijhouden was te moeilijk. Had Akpala al zijn kansen afgemaakt, dan kon het in de eerste periode al makkelijk 5-0 staan.

Afgekeurd doelpunt voor Zestafoni
De thuisploeg begon ook gretig aan de tweede periode, maar het kwam na vijf minuten goed weg. Dvali dropte de bal voorbij Coosemans, maar de Finse scheidsrechter floot voor buitenspel. Het doelpunt werd onterecht afgekeurd.

Na ruim tien minuten werd Aptsiauri gewisseld. Toen de Zestafoni-speler het veld verliet had hij een brokje speeksel klaar voor de vierde official. Frustraties voor het afgekeurde doelpunt? Benieuwd of die actie gevolgen zal kennen voor de speler.

Het ging niet meer zo vlot als in de eerste helft, maar Club Brugge bleef wel kansen creëren. Toch wou de 3-0 er niet meer in. De spelers van Zestafoni bleven vechten, maar de krampen werden een spelbreker.