Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Verzwakt Newcastle speelt 0-0 gelijk bij Anzhi
Timothy Collard

Een verzwakt Newcastle United heeft een goede uitgangspositie verworven bij Anzhi. Het werd 0-0 en The Magpies spelen de terugwedstrijd volgende week voor eigen publiek.

Newcastle moest het doen zonder enkele van zijn sterkhouders. Coloccini en Gouffran zijn geblesseerd, terwijl Papiss Cissé moest afhaken wegens ziekte. Moussa Sissoko was gelegenheidsspits tijdens de partij.

De eerste helft had niet erg veel om het lijf. Anzhi had het betere van het spel, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. Newcastle moest terugplooien, maar op één gevaarlijk schot van Eto’o na, viel er niets te noteren in een magere eerste helft. Minder aspect voor Anzhi aan de eerste helft, was dat hun dure aankoop Willian al vroeg geblesseerd naar de kant moest.

Na de rust was het opnieuw Eto’o die voor het gevaar zorgde. Doelman Elliot had echter alweer een prima redding in huis. Ben Arfa had een mooi doelpunt kunnen maken, maar zijn stiftbal werd gepakt door doelman Gabulov.

De beslissing valt dus volgende week in St James’ Park. Newcastle kan het voor zijn eigen publiek afmaken en doorstoten naar de laatste acht in de Europa League.