basFC Basel
zenZenit St Petersburg
Alexander Frei (pen) 90+4'
2-0
Datum: 07/03/2013 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Zenit verliest met 2-0 bij Basel
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Zenit verliest met 2-0 bij Basel
Foto: © SC

Nicolas Lombaerts en Axel Witsel hebben met hun Zenit Sint-Petersburg niet weten te scoren op bezoek bij FC Basel. Zenit verloor met 2-0 op bezoek bij FC Basel en zal volgende week zijn beste beentje moeten voorzetten wil het doorstoten naar de kwartfinales van de Europa League.

Lombaerts was hersteld van zijn blessure die hij opliep op Anfield Road en startte in de basis bij de Russen. Ook Axel Witsel startte in de basis en beide Rode Duivels maakten de negentig minuten vol bij de Russen. In de eerste helft vielen er geen doelpunten te noteren. Beide teams gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft kondigde zich beter aan. Er was meer doelgevaar en een hoger tempo dan in de eerste helft. Op doelpunten was het evenwel wachten tot tien minuten voor tijd. Marcelo Diaz schoot Basel op voorsprong en Zenit zag zijn mooie uitgangspositie meteen verdwijnen. Vlak voor tijd verdubbelde Frei van op elf meter de score en zo verlaat Zenit Zwitserland met een bijzonder wrang gevoel.

Zenit verspeelde een prima uitgangspositie in de laatste tien minuten en zal volgende week minstens drie keer moeten scoren wil het alsnog doorstoten naar de kwartfinales van de Europa League. 

Herbeleef FC Basel - Zenit St Petersburg