Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Lazio en Fenerbaçe winnen op verplaatsing
Timothy Collard

Lazio en Fenerbahçe hebben prima zaken gedaan in de Europa League vanavond. Lazio won op bezoek bij Stuttgart met 0-2 en Fenerbahçe won in Tsjechië met 0-1 van Viktoria Plzen.

Stuttgart-Lazio

Lazio kende geen problemen in Duitsland. Stuttgart, dat in de vorige ronde nog te sterk was voor Racing Genk, kon nooit echt een vuist maken tegen de nummer vijf uit de Italiaanse competitie. Lazio kwam op voorsprong na 21 minuten, Ederson zorgde voor het openingsdoelpunt.

Onazi zorgde iets voor het uur voor de 0-2. Stuttgart staat zo voor een quasi onmogelijke opdracht. Lazio slikte dit seizoen nog maar één tegendoelpunt in de Europa League en lijkt de bonus van twee doelpunten niet meer uit handen te geven.

Viktoria Plzen-Fenerbahçe

Ook Fenerbahçe behaalde een goeie uitgangspositie in zijn heenwedstrijd van de achtste finales. De Turken wonnen met 0-1 op bezoek bij Viktoria Plzen. Pierre Webo zorgde tien minuten voor affluiten voor de zuinige overwinning van Fenerbahçe.

Viktoria Plzen trekt volgende week naar de hel van Istanboel om de 0-1 nederlaag proberen uit te wissen. Fenerbahçe beschikt echter over de beste papieren om een plaatsje bij de laatste acht te bemachtigen.