Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Benfica plaatst zich voor kwartfinales na spektakelstuk
Timothy Collard

Benfica heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. De Portugezen wonnen met 2-3 op het veld van Bordeaux, nadat ze ook de heenwedstrijd al hadden gewonnen met 1-0.

De toeschouwers in Frankrijk zagen een onderhoudende partij, waarin maar liefst vijf doelpunten vielen. Benfica had de heenwedstrijd gewonnen met 1-0, maar was vastbesloten om ook het belangrijke uitdoelpunt mee te pikken. Na een halfuur spelen was het raak. Jardel bracht Benfica op 0-1 en zo stond Bordeaux voor een zo goed als onmogelijke opdracht.

Het leek erg lang bij 0-1 te blijven, maar beide teams hadden het beste van het spel tot het einde bewaard. In het laatste kwartier vielen maar liefst nog vier doelpunten. Diabate maakte in minuut 74 de gelijkmaker, maar een minuut later bracht Cardozo de Portugezen alweer aan de leiding.

In blessuretijd vielen de overige twee doelpunten dan nog. Een owngoal van Jardel bracht de bordjes voor een tweede keer in evenwicht, maar alweer een minuut later zorgde Cardozo met zijn tweede treffer van de avond voor de 2-3 eindstand. Benfica voegt zich na een spektakelstuk bij de laatste acht in de Europa League.