Competitie: Europa League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Inter zorgt bijna voor mirakel
Timothy Collard

Internazionale heeft bijna voor een waar mirakel gezorgd in de Europa League. Nadat de Italianen de heenwedstrijd op White Hart Lane verloren met 3-0, wonnen ze in het eigen Giuseppe Meazza met 4-1 van The Spurs. Te weinig om door te stoten, Tottenham trekt richting kwartfinales.

Inter begon het best aan de wedstrijd. Het was vastbesloten iets recht te zetten voor zijn eigen publiek. Na twintig minuten bracht woelwater Antonio Cassano zijn team op voorsprong. De Italianen bleven de Engelsen achteruit duwen, maar konden de score voor rust niet verder uitdiepen.

Na rust verging het scoren Inter beter. Zeven minuten ver in de tweede helft zorgde Palacio voor de 2-0 en de vlam zat terug in de pan. De Nerazzurri gingen door op hun elan, en een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Een vrije trap van Cassano verdween na twee keer af te wijken in doel, buiten bereik van doelman Friedel. Verlengingen waren een feit.

In die verlengingen leek Adebayor al vroeg de boeken dicht te doen voor Internazionale. Hij scoorde na 96 minuten spelen de 3-1, maar Inter knokte zich alsnog in de wedstrijd. Na 110 minuten maakte Alvarez er 4-1 van, nog één doelpuntje maken en de Italianen konden toch nog verder bekeren. Tottenham hield echter stand en zo mogen Jan Vertonghen en Moussa Dembele door naar de kwartfinales. Beide Rode Duivels stonden overigens 120 minuten tussen de lijnen voor hun team.