Witsel en Hazard moeten achterstand ophalen

Witsel en Hazard moeten achterstand ophalen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vijf Belgen moeten er vanavond nog aan de bak in de Europa League. Drie er van moeten nog een achterstand uit de heenmatch ophalen om een ronde door te gaan. Enkel Vertonghen en Dembélé lijken een makkelijke opgave te opgave te hebben tegen Inter.

Jan Vertonghen en Moussa Dembélé kan met een gerust gevoel afreizen naar Internazionale. Door de 3-0 uit de heenmatch moet er al veel mislopen opdat Tottenham de achtste finales van de Europa League niet zal bereiken. Vertonghen  is zelf één van de meest waardevolle pionnen aan het worden dankzij zijn goals en opbouwende en verdedigende kwaliteiten. En dankzij de supervorm van Garreth Bale zijn de Spurs de duidelijke favoriet.

Axel Witsel en Nicolas Lombaerts gaan het met Zenit Sint-Petersburg iets moeilijker hebben. En dat mag gerust een understatement genoemd worden. Het moet op het eigen veld een 2-0 uit de heenmatch ophalen tegen het Zwitserse Basel. Het team van coach Spaletti hangt als los zand aan elkaar, maar heeft wel een sterke thuisreputatie. Het won alle zes zijn thuismatchen in de EL tot nu toe met een verschil van minstens twee goals.

Chelsea moet thuis dan weer aan de bak tegen Steaua Boekarest, want de 1-0 uit de heenmatch doet de miljoenploeg bibberen en beven. Een uitschakeling tegen de Roemeense voormalige grootheid zou immers als een blamage gezien worden. Eden Hazard mag zijn kunstjes dus bovenhalen.

Ook Lazio heeft een vrij veilige marge opgebouwd (2-0) tegen Stuttgart. In de matchen Rubin Kazan-Levante (0-0), Fenerbahçe-Viktoria Plzen (1-0), Newcastle-Anji (0-0)  en Bordeaux-Benfica (0-1) is het verschil miniem. Vanavond valt de beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties