Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea door het oog van de naald tegen Steaua
Timothy Collard

Chelsea is met de schrik vrijgekomen tegen Steaua Boekarest. Steaua leek halfweg de wedstrijd een stunt gaan neer te zetten in Stamford Bridge. Na rust namen The Blues dan toch de maat van de Roemenen, Fernando Torres bevrijdde de Engelsen uiteindelijk.

Een halfuur had Chelsea nodig om de score te openen. Juan Mata zorgde voor het openingsdoelpunt. Vlak voor rust werd zijn doelpunt echter wel uitgewist door Chiriches. Beide teams gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Stamford Bridge zag een gretige Eden Hazard. De Rode Duivel pakte geregeld uit met flitsende acties en mooie dribbels. Na een fout op onze landgenoot volgde er een vrije trap die Mata op het hoofd van John Terry schilderde: 2-1. Een tiental minuten later zorgde Fernando Torres voor de bevrijding. Hij loodste Chelsea met zijn eerste doelpunt in het nieuwe jaar naar de laatste acht van de Europa League. Vlak voor affluiten miste diezelfde Torres wel nog een strafschop, na een fout op Eden Hazard.